Palvelut

Nuohouspalvelut

Nuohoamalla säännöllisesti huolehdit kotisi paloturvallisuudesta.

  • Lakisääteiset tulisijojen ja savuhormien nuohoukset
  • Lämmityskattiloiden puhdistukset
  • Hormitukoksien poistaminen (esimerkiksi naakanpesät ja ampiaisen pesät)
  • Hormien ja tulisijojen kuntotarkistukset silmämääräisesti, tarvittaessa myös savukokeella tai hormikameralla

Hormien korjaukset massaamalla ja putkittamalla

Lämpötilan- ja kosteusvaihtelut sekä savukaasut aiheuttavat vanhoihin savuhormeihin rapautumista, halkeilua sekä veto-ongelmia. Saumojen rapautuessa hormin paloturvallisuus heikkenee. Ajoissa tehdyllä korjauksella hormin käyttöikää pystyy kuitenkin pidentämään merkittävästi, jopa vuosikymmeniä.

Korjaamiseen on kaksi menetelmää: sisäputken asentaminen tai hormin tiivistäminen massauksella eli slammaamalla. Molemmat korjaustavat ovat verotuksessa kotitalousvähennyskelpoista työn osalta.

  • Sisäputkitus tehdään haponkestävällä HST-teräsputkella. Putken asennus tehdään katolta, ja putki asennetaan savupeltiin asti. Sisäputki soveltuu hormeihin, kun lämmitysmuotona käytetään öljyä, kaasua tai jotain kiinteää polttoainetta (esim. puu, pelletti).
  • Massaaminen tehdään liukuvalumenetelmällä erikoislaastilla hormin päältä. Massauksella täytetään kaikki hormin sisälle syntyneet rapautumat ja kolot, ja se tehdään hormin pohjalta ylöspäin.

Massauksen etuina on, että hormin sisäpinta-ala ei merkittävästi pienene ja hormin sisäpintojen tasoittuessa veto paranee. Massaamista suositellaan erityisesti puulämmitteisiin kohteisiin.

Hormin kuntotarkastuksen jälkeen voidaan arvioida hormin kunto ja valita kohteeseen parhaiten sopiva korjausmenetelmä. Kuntotarkastus voidaan tehdä silmämääräisesti, kuvaamalla hormi hormikameralla tai tiiveyskokeella savupanoksia apuna käyttäen.

 

Lisäpalvelut

Piipunhatut ja niiden asennukset

Piipunhattu eli piipun sadesuoja suojaa piippua rapautumiselta ja kosteudelta, pitää piipun puhtaampana, estää sateen pääsyn hormeihin ja parantaa vetoa. Piipunhatut tehdään aina tilauksesta ja asiakkaan savupiipun mittojen mukaan.

Soita ja kysy lisää!